Voedsel

Voedsel verpakken

     Veel voedsel wordt vacuüm verpakt, met name omdat dit de houdbaarheid verlengt.

Henkelman maakt de keuze van de juiste vacuümmachine gemakkelijk. Vlees, wild, gevogelte, vis, zuivelproducten, kaas, soepen of kant-en-klaar gerechten? Bulk of enkele producten? Voor uw specifieke wensen en behoeften hebben wij altijd de juiste machine.

Voordelen van het vacumeren van levensmiddelen:

• Geen contaminatie of groei van bacteriën, dus langere producthoudbaarheid
waardoor:
- kostenbesparing (grotere inkoophoeveelheden, efficiënte kookconcepten)
- omzetverhoging (meer variatie en spreiding van productassortimenten)

• Optimale product- en bewaarhygiëne (hermetische afsluiting)

• Geen productverlies (vermijden van uitdrogen, schimmels en vriesblaren)

• Verbeterde productkwaliteit (productrijping in verpakking, geen aromaverlies)

• Professionele productpresentatie

• Voedselveilige verpakkingen die voldoen aan de HACCP-normen